Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Bajnokok Ligája: komoly összeget kaszált a Bayern München a PSG kiejtésével

Fotó: Unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Kifizetődő volt a jó teljesítmény, egyre csak gyarapszik a bajorok prémiumbevétele.

Nem csak a szurkolók és a játékosok örülhetnek a Bayern Bajnokok Ligája továbbjutásának, hanem a csapat körüli befektetők és maga a klubvezetés is, hiszen ismét hatalmas összeggel gyarapodott a müncheniek bankszámlája.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

A Bajnokok Ligája továbbra is kitűnő pénzforrás a jól teljesítő csapatok számára. Az Európai Labdarúgó-szövetség további 10,6 millió euróval gazdagítja a Bayern München csapatát a szerda esti, Paris Saint-Germain elleni továbbjutásukat követően.

Százmilliós biznisz a Bajnokok Ligája

A német rekordbajnok ezzel 89,02 millió euróra növelte prémiumbevételét csak ebben a szezonban.  Ha megnyerik a Bajnokok Ligáját, akkor összesen 121,52 millió euróra hízna a számlájuk, persze továbbra is csak az extra összegeket nézve.

Az elődöntőbe jutás 12,5 millió eurót hozna, a június 10-i, isztambuli döntőben pedig további 20 millió euró a tét. Nagyon azonban a vesztesnek sem érdemes szomorkodnia, 15,5 millió euró ugyanis a fájdalomdíj.

Ezekhez az összegekhez jönnek még nem mellékesen a hazai meccsek jegybevételei és a Bajnokok Ligája hivatalos francise termékeinek osztalékai – fejtette ki a Bild.