Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,612 $

Mióta itt jártál:

Bajnokok Ligája: kiesett a PSG, továbbjutott a Bayern München

Fotó: EPA/ANNA SZILAGY
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hiába a nagy remények a PSG részéről, a Bayern München odahaza is legyőzte a franciákat a Bajnokok Ligájában.

A Párizsban elszenvedett 1-0-s vereség miatt a PSG-nek nagyon résen kellett lennie hátul, de közben igyekeztek támadásokat vezetni. A németek pedig abszolút kontroll alatt tudták tartani mindezt az elő félidő első felében, miközben sokat birtokolták a labdát, nem adták át a teret az ellenfélnek.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

A Bayern első igazi kísérletére a 17. percig kellett várni, amikor Goretzka körülbelül 20 méterről tüzelt. A lövésben ugyan volt erő, Donnarumma számára nem jelentett gondot, és pillanatok alatt elnyelte a labdát.

A 26. percben kisebb káosz alakult ki a Bayern kapuja előtt, Messihez került a labda, akit több védő vett körbe, miközben igyekezett valahogyan bekotorni a labdát a hálóba, de Sommer résen volt. A 32. percben viszont Donnarummának nagyot kellett védenie Musiala próbálkozása miatt.

Sommer hajmeresztő hibája majdnem sokba került

Pár perccel később a PSG elvesztette az egyik legjobb játékosát, a kapitányát, miután erősen fájlalta a bordáját. Már a mérkőzés előtt is gondok voltak vele, és még csak az első félidőt sem tudta végigjátszani. Marquinhos helyét Mukiele vette át, amivel részben változott is a franciák játéka.

A 38. percben egy egészen hihetetlen jelenet zajlott le, megint csak a Bayern kapuja előtt. Sommer szólózni kezdett, a PSG pedig lecsapott rá, és mielőtt a labda bevágódott volna a hálóba, De Ligt a vonal előtt kirúgta.

A második félidőre Mukiele már nem futhatott ki, így a csere is cserét kapott, méghozzá nagyon hamar. A helyére egy mindössze 17 esztendős tehetség, El Chadaille Bitshiabu állt be, aki ezzel élete legnagyobb lehetőségét kapta meg.

Nem volt reális esélye a PSG-nek

Az 52. percben a PSG nagyon komoly problémával nézett szembe, amikor a Bayern megszerezte a vezetést. Miközben a párizsiak fogták a fejüket, leshelyzet miatt vizsgálatot rendeltek el, és végül visszavonták a találatot. Noha a lesen állt Müller nem ért hozzá a labdához, a mozdulatával megzavarta a kapust, így nem volt mit tenni.

A Bayern nem állt le a támadásokkal, érezhetően benne volt a gól a levegőben. A PSG eladott labdája miatt a németek ziccerbe kerültek, és Choupo-Moting újra betalált, amit már megadtak a check után. A 64. percben Ramos hatalmas fejesét kellett védenie Sommernek, aki ezzel javította a korábbi nagy hibáját.

A mindent eldöntő találatot Gnabry szerezte Cancelo passzából, leshatáron, ami után Mané is gólt lőtt, bár azt les miatt annullálták. Mivel a PSG még csak szépíteni sem tudott, 3-0-s összesítéssel estek ki a Bajnokok Ligájából, amivel igen komoly csalódást okoznak a szurkolóknak.