Az új magyar maszk nem csak a koronavírus ellen nyújthat hatékony védelmet

Belföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

A KC Struktur csapata már egy éve fejleszti és teszteli a vírusszűrő maszkokat, mivel úgy látták, a piacon nincs más gyártó aki a legkisebb baktériumokat is szűrő védőeszközt kínálna

A KC Struktur csapata már egy éve fejleszti és teszteli a vírusszűrő maszkokat, mivel úgy látták, a piacon nincs más gyártó aki a legkisebb baktériumokat is szűrő védőeszközt kínálna – írja az Infostart.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

A „KC vírusmaszk” névre keresztelt új maszk olyan filterrel és szűrővel van ellátva, mely védelmet biztosít a vírusokkal és baktériumokkal szemben, mindezt valódi környezetben tesztelték.

A leglényegesebb, hogy a koronavírusnál kisebb méretű részecskék ellen is védelmet nyújt, így alkalmas az influenza, a SARS-vírus és az atípusos tüdőgyulladás megelőzésére is. A maszk egyedi formatervezésű, így tökéletesen alkalmazkodik minden arctípushoz. A benne található szűrő az arc mindkét oldalán elképesztően magas, 99,9 százalékos hatékonysággal véd.

Ez az eredmény rendkívül biztató, ugyanis akkor is védelmet nyújt, ha egy koronavírusos beteg viseli, így a környezete nem kaphatja el a vírust, fordítva pedig az egészséges emberek is maximális védelemben részesülnek a maszk által.

A kifejezetten bőrbarát anyagból készült maszk hosszabb távú viselet esetén sem válik kényelmetlenné, illetve mosható és vasalható. A maszkot több színben is megvásárolhatjuk, ára pedig színtől függően, 14-16 ezer forint között mozog.