Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

Az izraeli miniszterelnököt is beoltották koronavírus-vakcinával

Tel-Aviv, 2020. december 9. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a Tel-Aviv melletti Lodban működő Ben Gurion Nemzetközi Repülőtéren 2020. december 9-én. Mögötte a német Deutsche Post DHL áruszállítással foglalkozó cég repülőgépe, amely a Pfizer-BioNTech oltóanyagkifejlesztő vállalatok koronavírus elleni vakcinájából százezer adagot szállított Izraelbe. Az országban sajtóértesülések szerint december 20-án kezdik az oltási kampányt. MTI/EPA pool/Abir Szultan
not image

Kulcsár Péter

2020. december 20. - 11:42

Szombat este a világon az elsők között kapta meg Benjámin Netanjahu kormányfő a COVID-19 elleni védőoltást élő adásban.

Szombat este a világon az elsők között kapta meg Benjámin Netanjahu kormányfő a COVID-19 elleni védőoltást élő adásban.

Soron kívül Putyin egyre közelebb hozza egymáshoz Oroszországot és Észak-Koreát

A 71 éves miniszterelnök a televíziós kamerák előtt oltatta be magát a Tel-Aviv melletti Seba kórházban a BioNTech-Pfizer vakcinájával – adta hírül az MTI.

Nemcsak ő, hanem a kabinet másik tagja, az egészségügyi miniszter Juli Edelstein is megkapta az oltóanyagot, vasárnap pedig Reuven Rivlin államfő részesülhet a vakcinában.

Cselekedetükkel a döntéshozók arra szeretnék buzdítani a lakosságot, hogy éljenek a Covid-vakcinák nyújtotta lehetőséggel, hiszen így hamarabb meg lehet akadályozni a pandémia terjedését.

Az előzetes tervek szerint Izraelben naponta 60 ezer embert olthatnak majd be. Az országban a múlt héten átlagosan naponta 2 800 új fertőzöttet azonosítottak az egészségügyi hatóságok, ezért új szigorításokat vezettek be.

A közel-keleti államban nyár óta nem akar csillapodni a járvány, hiába alkalmazzák a korlátozásokat. Akik beoltják magukat, fognak kapni egy zöld igazolványt, amellyel például elkerülhetik a karanténkötelezettséget, illetve látogathatják a nyilvános rendezvényeket és az éttermeket is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.