Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,21 Ft
Euró
394,62 Ft
Font
460,72 Ft
Bitcoin
62,206 $

Most valódi válaszokat kaphatunk az ufókról a Pentagontól

A CNN értesülései szerint az amerikai védelmi minisztérium egy speciális csoportot hozott létre, amellyel a légierő által detektált azonosítatlan repülő tárgyakat kívánják tüzetesebben megvizsgálni.

Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A CNN értesülései szerint az amerikai védelmi minisztérium egy speciális csoportot hozott létre, amellyel a légierő által detektált azonosítatlan repülő tárgyakat kívánják tüzetesebben megvizsgálni.

Hivatalossá váltak a korábbi szóbeszédek, miszerint a Pentagon az ufókat szakmai vizsgálatoknak vetheti alá, mivel az utóbbi időkben finoman szólva is felszaporodtak a furcsa, megmagyarázhatatlan objektumok az amerikai légtérben. Soron kívül Helyszíni fotókon a Ferihegyi repülőtérre vezető úton történt halálos baleset

A védelmi minisztérium képviselői elmondták, a céljuk az azonosítatlan légi jelenségek (UAP) származásának, természetének és viselkedésének megértése lesz, egyúttal analizálni, valamint katalogizálni szeretnék őket, hiszen könnyen lehet, akár ellenséges haderők gépei is cirkálhatnak az Egyesült Államok felett.

Az Azonosítatlan Légi Jelenségek Munkacsoportja (UAPTF) névre keresztelt alakulatot a védelmi miniszterhelyettes, David L. Norquist hagyta jóvá, és a tengerészeti minisztérium vezetésével fog működni a hírszerzésért és biztonságért felelős hivatal felügyelete mellett.

A lépés kapcsán a Pentagon hangsúlyozta, elsődleges feladatuk az amerikai haderő katonáinak és személyzetének biztonságának megőrzése lesz, amelynek értelmében minden illetéktelen behatoló légi járművet a lehető legnagyobb részletességgel fognak kielemezni.

„A vizsgálatokba beletartoznak azok az esetek is, amikor UAP-okat regisztráltak pilótáink, eredetüket pedig azóta is rejtély övezi.”

olvasható a minisztérium közleményében.

2017-ben a Pentagon beismerte, hogy 2012-ig már létezett egy hasonló kutatócsoport, azonban az illetékesek beszüntették a működését, mivel nem kaptak elegendő pénzügyi támogatást a kormánytól.

Az újbóli indulás igazán feszült időszakban kezdődhet majd meg, ugyanis áprilisban három, 2004-ben, 2014-ben és 2015-ben rögzített felvételeket tettek közzé az amerikai hatóságok, amelyeken az látható, ahogyan a USS Nimitz és a USS Theodore Roosevelt anyahajók közelében lévő vadászrepülők pilótái földi technikával elképzelhetetlen manővereket végrehajtó tárgyakat követtek.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/foldalatti-ufobazisok-talalhatoak-del-karolinaban/

Izrael felbőszítheti Iránt a robbanások után

Egyre több forrás számol be arról, hogy izraeli rakéták csapódhattak be Irán területén, ahol többek között nukleáris létesítmények is találhatóak.