Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
393,55 Ft
Font
467,47 Ft
Bitcoin
64,339 $

Az EMA továbbra is ajánlja az AstraZeneca használatát

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) nem talált bizonyítékot arra, hogy összefüggés lenne a kialakult vérrögök és az AstraZeneca oltóanyaga között.

...svg content...Szolnok, 2021. március 16. Oltáshoz előkészített AstraZeneca koronavírus elleni vakcinák Hoksári László háziorvos rendelőjében Szolnokon 2021. március 16-án. MTI/Mészáros János
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az EMA továbbra is meg van róla győződve, hogy az AstraZeneca koronavírus elleni védőoltásának beadása több előnnyel jár, mint amennyi kockázatot hordoz.

Emer Cooke, az EMA ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a gyógyszerügynökség nem talált arra egyértelmű bizonyítékot, hogy az Európába kiszállított és beadott 17 millió AstraZeneca koronavírus elleni védőoltás okozta volna a vérrögök kialakulását a jelentett esetekben.  Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Cooke szerint a tromboembóliás megbetegedések száma az oltás beadása után nem magasabb, mint az általános lakosság esetében bekövetkező hasonló esetek száma. 

Tudjuk, hogy évente több ezer ember szervezetében fejlődnek vérrögök különböző okokból

– jelentette ki Cooke az üggyel kapcsolatban. 

Azoknak, akik megkapták az AstraZeneca oltóanyagát, és mellékhatásokat tapasztalnak, azt javasolja, hogy keressék fel a kezelőorvosaikat – írja a Telegraph.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.