Az alkoholfogyasztás csökkentheti a COVID-19 vakcinák hatékonyságát
Az Egyesült Királyság szakértői úgy vélik, hogy az alkoholfogyasztás káros hatással lehet a koronavírus elleni vakcinák hatékonyságára.
Az Egyesült Királyság szakértői úgy vélik, hogy az alkoholfogyasztás káros hatással lehet a koronavírus elleni vakcinák hatékonyságára.
A BBC új, szerdán megjelent dokumentumfilmjében értékelték az immunrendszerben bekövetkezett változásokat, amiről a brit Metro is beszámolt. A New York Post a lapra hivatkozva azt írta, hogy még három pohár Prosecco is megfelezte a fehérvérsejtek, például a limfociták szintjét, melyek döntő fontossággal bírnak a vírusok támadására szolgáló antitestek létrehozásában.
Sheena Cruickshank, aki a Manchesteri Egyetem professzora, a lap kérdésére hangsúlyozta, ahhoz, hogy az oltás jó választ adjon a szervezetünkben, nemigazán segít, ha előző este, vagy röviddel a vakcina megkapása előtt iszunk.
Aki nem oltatja be magát, fizesse meg az esetleges intenzív kezelésének többmilliós költségét?
A professzora javaslata szerint az embereknek kerüljék az ivást az oltás körüli napokban. A vodkát kedvelő Oroszországban a tisztviselők még szigorúbbak voltak, ahol azt mondták az állampolgároknak, hogy két hónapig kerüljék az alkoholizálást, miután megkapták a vakcinát.