Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Nyolc hét után megtört az Avatar: A víz útja uralma a mozikban

TÉMÁK:
#bevétel #mozik
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A film nyolc héten át tartotta magát az első helyen az amerikai mozikban, ám most letaszították a trónról, noha továbbra is tartja magát az előkelő harmadik helyen.

Az Avatar folytatása elsöprő sikerrel robbant be a mozikban és nem kevesebb, mint nyolc héten át tartotta magát az első helyen az amerikai mozikban: most azonban M. Might Shyamalan új horrorfilmje, a Kopogás a kunyhóban Dave Bautista főszereplésével átvette a vezetést.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Noha A víz útja nem előzte meg az első részt bevételek tekintetében, a számokat elnézve még így is fenomenális eredményt ért el globálisan: az Egyesült Államokban 636 millió dollárt hozott, míg a nemzetközi piacokon további 1,538 milliárd dollárt hozott a konyhára.

Ezzel pedig ez lett minden idők negyedik legtöbb bevételt hozó filmje, ráadásul Cameron többi filmje, a Titanic és az Avatar is bekerült ebbe az elit klubba, nagy eséllyel pedig az Avatar következő részei is ott lesznek majd az előkelő listán.

James Cameron korábban arról beszélt, továbbra is azon dolgozik, hogy következő részeket készítsen, melyekben bemutatja majd Pandora új és más oldalait is a nézők számára, többek között bemutatásra kerülnek a gonosz na’vik is.