Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Az Avatar: A víz útja átlépte a 2 milliárd dolláros globális bevételt

TÉMÁK:
#mérföldkő
Fotó: MTI/EPA/Peter Rae
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Megállíthatatlan James Cameron új filmje, és az előző hétvégén is történelmet írt.

Az Avatar régóta várt folytatása az Avatar: A víz útja a CNN jelentése szerint elérte a 2 milliárd dolláros globális bevételt a mozikban, ami egészen elképesztőnek számít, hiszen január elején számoltunk be arról, hogy több mint 1,3 milliárd dollárt hozott a konyhára a film a mozikasszáknál.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Az Avatar: A víz útja James Cameron 2009-es Avatar című filmjének folytatása, mely a Box Office Mojo szerint továbbra is vezeti minden idők legnagyobb példányszámban eladott filmjeinek listáját.

A rendező egy másik filmje is bekerült a 2 milliárdos klubba, ugyanis az 1997-es Titanic is átlépte a bűvös összeghatárt, érdekesség pedig, hogy ezeken kívül összesen három olyan film van a világon, mely szintén bekerült a klubba: a 2015-ös Star Wars: Az ébredő Erő, a 2018-as Bosszúállók: Végtelen háború, és a 2019-es Bosszúállók: Végjáték.

A fentiek alapján tehát Cameron az egyetlen rendező kerek e világon, aki azzal büszkélkedhet, hogy három filmje is szerepel a hat között, melyek több mint 2 milliárd dolláros globális bevételt értek el, ezzel együtt pedig ott vannak minden idők hat legkelendőbb filmje között.