Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,018 $

Avatar: A víz útja – ismét történelmet írt James Cameron

TÉMÁK:
#bevétel
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az elsöprő sikerű Avatar második része, az Avatar: A víz útja egészen döbbenetes eredményeket ért el az újév első napjaiban: a film globális mozis bevétele ugyanis meghaladja a tekintélyes 1,3 milliárd dollárt.

James Cameron ismét kitett magáért, és egy újabb látványos kasszasikert hozott a mozikba, mely nagy eséllyel az előző részhez hasonlóan még egy ideig uralni is fogja a mozikat. Az Avatar első részét 2009-ben mutatták be a mozikban és azonnal rabul ejtette mind a közönséget, mind pedig a kritikusokat.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Az Avatar: A víz útja pedig 2022. december 16-án debütált a mozikban világszerte, a Forbes legfrissebb jelentése szerint pedig az újévre a film mozis bevételei meghaladták az 1,3 milliárd dollárt: ez azt jelenti, hogy annyi eladást hozott a film, mint a 2022-ben megjelent összes film együttvéve.

A második rész cselekménye az előző film eseményei után 14-15 évvel, 2170-ben játszódik, s Jake Sully, Neytiri és öt gyermekük kalandjait meséli el. A Sully család ugyanis kénytelen elmenekülni az erdei nép területéről a Metkayina klán szülőföldjére menekülni a Pandorai vizekbe, miután ismét felbukkan a rég ismert veszedelem, hogy további pusztítást hozzanak életükbe.

A film még csak a második a franchise-ban, ugyanis Cameron nem kevesebb, mint öt filmet szeretne a sorozatba, a harmadik rész pedig a tervek szerint 2024-ben kerül bemutatásra.

A rendező már több médiumnak is elárulta, hogy mire számíthat a közönség a következő filmekben: bemutatkozik egy új népcsoport, de új találmányokat is bemutatnak majd, melyekkel felveszik a harcot az ellenséggel.