Ausztráliában újabb koronavírus-gócpontokat fedeztek fel

not image

Kulcsár Péter

2020. július 14. - 19:28

Továbbra sem csillapodik a járvány a szigetországban, szakértők már a második hullám kialakulásától tartanak.

Továbbra sem csillapodik a járvány a szigetországban, szakértők már a második hullám kialakulásától tartanak.

Ausztrália legnépesebb államában, Új-Dél-Walesben az elmúlt 24 óra leforgása alatt összesen 14 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Mindez annak ellenére történt, hogy a szomszédos Victoria államban 5 millió embert zártak teljes karantén alá.

Az újonnan azonosított esetek egy kivételével áruszállító kamionsofőröktől származnak, akik a Sydney-i Crossroads Hotel bárjában kapták el csoportosan a vírust.

Az ausztrál tisztifőorvos-helyettes, Michael Kidd elmondta,

“A legnagyobb gond, hogy ezek a sofőrök nem voltak tesztelve, így lényegében az egész ország területén terjeszthették a kórokozót.”

Mindeközben Victoria államban előző napon 177 betegről érkeztek a jelentések, ami ugyan csökkenő tendenciát mutat, így is komoly odafigyelést igényel az egészségügyi hatóságok részéről.

Helyi szakemberek attól tartanak, hogy a korábbi jó eredményeikkel szemben a koronavírus továbbra is jelen volt az országban, a nagyobb kitörés megfékezése érdekében ezért azonnali, szigorú lépéseket kell tenniük.

A Queenslandi Egyetem tudósai ez idő alatt kifejlesztettek egy potenciális COVID-19 elleni vakcinát, melynek klinikai tesztelései szeptember végéig kezdődhetnek meg.

https://liner.hu/egy-kinai-virologus-szerint-kina-sokaig-titkolta-a-koronavirus-megjeleneset/