Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,36 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
67,989 $

Augusztustól már 15 százalékos élelmiszerár-akciókkal találkozhatunk a boltokban

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő megosztotta, továbbra is találkozhatunk élelmiszerár-akciókkal a boltokban, ám immáron 15 százalék a kedvezmény mértéke.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Augusztustól már 15 százalékos élelmiszerár-akciók védik a családokat és a nyugdíjasokat – mondta a kormányszóvivő kedden a Facebookon megosztott videójában. Szentkirályi Alexandra a kormány közösségi oldalára feltöltött videójában azt mondta: az immár másfél éve tartó háború és a „brüsszeli szankciók” miatt megemelkedett inflációt sikerült „csökkenő pályára” állítani.

Az egyik ilyen inflációt csökkentő intézkedés volt a másfél éve bevezetett élelmiszerárstop, amely – a szóvivő szerint – már betöltötte a küldetését, ezért július végével ki lehet vezetni. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

Hozzátette: júniustól – a családok és a nyugdíjasok védelme érdekében – az élelmiszerüzleteknek kötelező minimum 10 százalékos árakciókat írt elő a kormány. Ezek az élelmiszerár-akciók rendben és eredményesen zajlanak, az árleszállítások jelentős terhet vesznek le a családokról és hozzájárulnak az infláció további csökkentéséhez.

Augusztustól nem 10, hanem 15 százalékos az akció

Szentkirályi Alexandra új intézkedésnek nevezte, hogy az árakciókban a kedvezmény mértéke még nagyobb lesz: augusztustól már 15 százalékos élelmiszerár-akciók védik a családokat és a nyugdíjasokat.

A kormány arról is döntött, hogy a kiskereskedelmi üzletek a korábbi nyolc árstopos termékfajta közül két termékfajta esetében valamennyi terméket kötelesek heti rendszerességgel, legalább 15 százalékkal alacsonyabb áron kínálni úgy, hogy a 15 százalékos kedvezményt a beszerzési árhoz képest kell biztosítani – jelezte a kormányszóvivő.

Az intézkedés így amellett, hogy alacsonyabb árat biztosít az alapvető élelmiszerekre, jelentősen kibővíti az eddigi 20 termékből álló akciós árú termékkosarat – fűzte hozzá.
„A kormány tehát továbbra is védi a családokat, a nyugdíjasokat a háború és a szankciók okozta megemelkedett élelmiszeráraktól és folytatja az inflációcsökkentő intézkedéseket” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra a videóban.

(MTI)

Megint besült Észak-Korea kémműholdjának fellövése, felrobbant a rakéta

Nem sokkal azután, hogy Észak-Korea fellőtte a következő kémműholdját, újabb gondok akadtak vele.

Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Az LMP jelöltje szerint biztosan nem ő nyerné meg a „ki van a legjobban Lázár Jánossal” versenyt, de azt gondolja, hogy a politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet.

Erősödéssel indította a napot a forint

Halvány erősödéssel indította a napot a forint, de ez még változat a nap végére, ami a devizapiacon mindig izgalmas.