Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,21 Ft
Euró
384,44 Ft
Font
451,25 Ft
Bitcoin
67,927 $

Kiderült, augusztus 1-től milyen változásokra lehet számítani a boltokban

Az eddig hatósági áron kínált árucikkeket ismét az üzletek árazhatják majd be, ám ez nem feltétlen jelenti azt, hogy drágábbak lesznek, hiszen bizonyos termékek ára a beszerzési árnál is olcsóbb lesz.

...svg content...Fotó: A 2023. június 1-jétõl életbe lépő kötelező akciózásban szereplő termék ártáblája a budapesti Corvin Bevásárlóközpontban lévő CBA üzletben 2023. június 1-jén. MTI/Hegedüs Róbert
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Augusztustól megszűnnek az élelmiszerárstopok, vagyis az eddig hatósági áron kínált termékeket ismét az üzletek árazhatják majd be. Ennek megfelelően a kristálycukor, a búzafinomliszt (BL 55), a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, a 2,8%-os zsírtartalmú UHT tehéntej, a tyúktojás és az étkezési burgonya ára is más lesz keddtől.

Ám ez nem feltétlen jelenti azt, hogy drágábbak lesznek: az olaj augusztustól érvényes ára például 500 forint körül alakulhat literenként, a liszté 190 forint/kg körül, a sertéscombé 1500 forint/kg körül, de csökkenni fog a mostani árakhoz képest a tojás és a tej ára is az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) adatai alapján – írta a Ripost. Soron kívül Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Az infláció letörése érdekében – június 1-jével – bevezetett kötelező akciózás augusztus 1-jével kiegészül a jelenleg még árstopos termékekkel. Az árcsökkentés során a boltoknak legalább egy termék árát kell mérsékelni termékkategóriánként. Hogy mit akcióznak le, azt a kereskedő dönti el, a leárazás mértékét viszont a kormány határozza meg, ami a jelenlegi 10-ről 15%-ra emelkedik keddtől. Mindez várhatóan szeptember 30-ig lesz érvényben, egyúttal néhány csomagküldő kereskedőre is vonatkozik, mint például a Foodora vagy a Wolt.

Ahogy korábban már megírtuk, a kormány arról is döntött, hogy megemelik a SZÉP-kártyára utalható keretösszeget és lehetővé teszik, hogy ebből a pénzből hideg élelmiszert is lehessen vásárolni augusztus elsejétől. A döntés értelmében 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között a munkáltatók a jelenlegi rekreációs kereten felül – ami évi 450 ezer forint – a Széchenyi Pihenő Kártyákra egyszeri, legfeljebb 200 ezer forintos összeget utalhatnak, ami béren kívüli juttatásnak minősül.

A lap hozzátette, azt, hogy melyik üzletben kötelesek elfogadni a kártyát, a gazdasági tevékenységi kör határozza meg: az élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedőknek, a zöldség, gyümölcs kiskereskedőknek, a hús-, húskészítmény kiskereskedőknek, a hal kiskereskedőknek, a kenyér-, pékáru-, édesség-kiskereskedőknek, az egyéb élelmiszer-kiskereskedőknek és a dohányboltoknak mind el kell fogadniuk a SZÉP-kártyát.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt

Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Az LMP jelöltje szerint biztosan nem ő nyerné meg a „ki van a legjobban Lázár Jánossal” versenyt, de azt gondolja, hogy a politikus Budapest-ellenes politikája visszaüthet.