Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,820 $

ATV-botrány: a Hit Gyülekezete is reagált az ügyre, ezt üzenték Magyar Péternek

Mint fogalmaztak: remélik, Magyarnak „a feszített tempó után sikerül megnyugodnia, és higgadtan, megfontoltan, államférfihez méltó módon formálja majd a magyar közbeszéd állapotát”.

...svg content...Fotó: YouTube/ATV Magyarország
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Magyar Péter hétfőn este egy perc után kivonult az ATV stúdiójából, miután összeszólalkozott Rónai Egonnal arról, hogy mennyiszer hívták őt meg a csatorna adásaiba, és mennyiszer szerepelt ott élőben. Mindezt egy dokumentumban részletezve nyújtotta át a műsorvezető, miután a politikus többször hangoztatta, hogy a csatorna nem ad neki elég megjelenési lehetőséget.

A Tisza Párt alelnöke később Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben személyes, a vallási-felekezeti hovatartozásra vonatkozó adatokat közölt az ATV munkatársairól. Nemrégiben arról érkezett hír, hogy hatósági ügy lehet Magyar vallási alapú listázásából: a bejegyzés miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult Tényi István, aki egy feljelentést is tett az ügyben. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

De Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke is véleményezte a történteket, amelyet illetően úgy fogalmazott, Magyar Péter törvénytelenséget követhetett el azzal, hogy a csatorna munkatársainak vallási hovatartozását nyilvánosságra hozta. Például NER-lovagnak nevezte az ATV vezérigazgatóját, Németh Szilárdot, s hozzátette, ő Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetőjének a fia.

Most pedig a Hit Gyülekezete sajtóosztálya is megszólalt a Facebookon: elsőként gratuláltak Magyar Péternek és a Tisztelet és Szabadság Pártnak a vasárnapi választáson elért eredményhez. Mint írták, „1,3 millió ember szavazatát megszerezni nem kis teljesítmény, egyúttal óriási felelősség”, majd üzentek is neki valamit.

Egészen pontosan azt, hogy a következő napokra jó pihenést, regenerálódást kívánnak a politikusnak, egyúttal remélik, „a feszített tempó után sikerül megnyugodnia, és higgadtan, megfontoltan, államférfihez méltó módon formálja majd a magyar közbeszéd állapotát” – derül ki a Facebook-posztból.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.