Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,63 Ft
Euró
381,54 Ft
Font
445,19 Ft
Bitcoin
43,384 $

Az AstraZeneca emlékeztető oltása több antitestet generál az omikron ellen

Az AstraZeneca csütörtökön jelentette be, hogy az emlékeztető oltás sokkal több antitestet generál az omikron és más változatok ellen is.

Fotó: MTI/Rosta Tibor
Egészség/Életmód

Takács Petra

Szerkesztő

A COVID-19 injekcióval, a Vaxzevria-val végzett vizsgálat adatai alapján az derült ki, hogy a harmadik emlékeztető dózisban beadva magasabb antitestválaszt generált az omikron és más változatok, köztük a béta, delta, alfa, gamma ellen is. 

A gyógyszergyártó szerint a fokozott válasz olyan embereknél volt leginkább megfigyelhető, akiket korábban Vaxzevria vagy mRNS vakcinával oltottak be, és hozzátette, hogy ezt az információt világszerte átadják a szabályozó hatóságok részére, figyelembe véve, hogy az emlékeztető oltásokra jelenleg sürgős szükség van – írja a CNA. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Egy nagyszabású brit vizsgálat azt is megállapította, hogy az AstraZeneca oltás növelte az antitestek számát, ha az AstraZenecával vagy a Pfizerrel történt első oltás beadása után emlékeztető oltásként adták be. Végül a tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a Pfizer és a Moderna által gyártott mRNS-vakcinák akkor adták a legnagyobb lökést az antitesteknek, amikor emlékeztető adagként adták be őket.