Clouds
21 Budapest
Dollár
367,50 Ft
Euró
394,61 Ft
Font
442,31 Ft
Bitcoin
22,871 $

Asake koncert: már csak hárman vannak kritikus állapotban (videó)

Fotó: Unsplash/Pien Muller
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A tömeg jegy nélkül próbált benyomulni a koncert helyszínére, melynek következtében majdnem összenyomták egymást: négy embert kritikus állapotban szállítottak kórházba, ám azóta egy ember állapotában javulás állt be.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, London Brixton városrészében az O2 Academy-nél történt az incidens, miután több ember kint ragadt az épület előtt a dermesztő hidegben, majd jegy nélkül megkíséreltek bejutni Asake nigériai énekes koncertjére.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Az eseményt végül kénytelenek voltak félúton befejezni, mivel a kint ragadt, jegy nélküli emberek szó szerint betörtek az ajtón keresztül a koncertre.

A Sky News a rendőrség közleménye nyomán arról számolt be, hogy mintegy 3000 ember törte be a kinti kapukat, az emberek biztonsága érdekében pedig a kiérkező rendőrök arra kérték a szervezőket, hogy állítsák le a koncertet.

A Met Police közlése szerint csütörtökön este fél 10 környékén értesítették őket, valamint a mentőket és a tűzoltóságot is, akik szinte azonnal a helyszínre siettek.

Nyolc embert kórházba szállítottak, közülük pedig hárman jelenleg is kritikus állapotban vannak a BBC értesülései szerint, feltehetőleg az összetömörült emberek által okozott sérüléseik miatt. Sokan az eset után a közösségi médiában osztották meg az esetet, s arról számoltak be, hogy az emberek összenyomták egymást, sokan pedig már nem is kaptak levegőt.