Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

Ezek az áruházláncok kétszámjegyű béremelést ígérnek

Fotó: Twenty20

Takács Petra

2022. január 18. - 05:30

Három újabb áruház esetében tárgyalnak a béremelésekről, amik akár 2 számjegyűek is lehetnek, hiszen a szakszervezet ahhoz is ragaszkodik, hogy bruttó 260 ezer Ft alatt senki se keressen.

Az Aldi és a SPAR után az OBI, az Auchan és a Metró is arról tárgyal, hogy a 2022-es bérekről megállapodás történjen, majd a Tesco, és a Penny Market is várhatóan ezt követi majd, előbbi várhatóan január végén, utóbbi február elején – derül ki a Menedzsment Fórum cikkéből.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke szerint már a végéhez közelednek a tárgyalások, mivel nagy valószínűséggel el tudják érni a legalább 10 százalékos, két számjegyű növekedést az áruházi munkaköröket betöltő fizikai dolgozók esetében. 

Bár a törvény nem ír elő garantált bérminimumot az eladók esetében, ahhoz ragaszkodnak, hogy az ország egyetlen pontján se keressen senki bruttó 260 ezer forint alatt, a forgalom és az elhelyezkedés szempontjából kiemelt áruházaknál a 300 ezer Ft körüli kezdő bérszint lehet irányadó.

A Menedzsment Fórum cikkéből az is kiderül, hogy a Tesco esetében egy éve bruttó 250 ezer forintos belépő bérben állapodtak meg, az Auchannál pedig 260 ezer forintról indultak a tárgyalások, idén januárban viszont az Aldinál már bruttó 362 ezer forint egy kezdő munkatárs bére 8 órás munkarendben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.