Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Arcfelismerő térfigyelő kamerákat telepítettek Siófok belvárosába

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A rendőrség kitűzött célja, hogy a mesterséges intelligencia segítségével a lehető leggyorsabban ki tudják szűrni a bűnelkövetőket.

Siófok egyik leggyakrabban látogatott szakasza a Petőfi sétány, valamint a nagystrand, ahol a nyári szezonban sorozatosan történnek jogsértések, és bár eddig is mindent megpróbált tenni az önkormányzat az incidensek elkerüléséért, most egy teljesen új eszközt vetnek be.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

Lengyel Róbert polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy tavaly megkezdték a korábban kiépített térfigyelő kamerarendszer infrastruktúrájának és eszközparkjának cseréjét.

“Jelenleg 39 új, mesterséges intelligenciával ellátott kamera felszerelésével immár egy országosan is egyedülálló rendszer alapjait tettük le. A tendernyertes beszállító cég, a DAHUA részéről ez egy minta projekt, így tőlük is kiemelt támogatást kaptunk a megvalósításhoz.”

Lengyel hozzátette, a kamerarendszerek arcfelismerő funkcióval is rendelkeznek, ezért ha a személyzet detektál egy zsebtolvajlást vagy egy verekedést, akkor a szenzorokkal rögzített arcokat a kamerák a tömegben felkeresik és felismerik, így hamar megtörténhet a tettesek elfogása.

A rendszer ősszel további elemekkel fog bővülni, így például lesz a járműforgalom szűréséhez szükséges rendszámfelismerő hálózat is, így jövő nyárra teljesen komplex biztonsági rendszer működhet majd a Balaton-parti városban.