Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Óriási aranyrögöt talált egy idős férfi Angliában

A rög körülbelül öt-hat centiméter mélyen volt a földben.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Óriási, 64,8 grammos aranyrögöt talált egy 67 éves férfi Angliában, a Much Wenlock közelében lévő mezőgazdasági területen. Elmondása szerint tavaly májusban egy szervezett keresőzéshez csatlakozott az említett helyszínen, ám mivel késve ért oda, kénytelen volt egy hibás fémkeresőt használni.

A szerencse viszont mellé szegődött, ugyanis 20 perc sem telt el, s már aranyat talált. A rög körülbelül öt-hat centiméter mélyen volt a földben, amelynek kapcsán úgy vélekednek, hogy a legnagyobb ilyen jellegű lelet Angliában – írja az Origo a The Telegraph cikkére hivatkozva. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Ezt követően a férfi egy aukciós árverésre vitte az aranyrögöt, abban bízva, hogy körülbelül 30 000 és 40 000 font (13 millió – 17 millió forint) közötti összeget kap majd érte. A licit azonban csak 12 000 fontot (5 millió forint) ért el, mielőtt az árverés lezárult volna – derül ki a cikkből.

Hozzáteszik: az árverezők szerint még mindig reménykednek abban, hogy sikerül eladni. Korábban azt is megírtuk, hogy tavaly egy gigantikus, 57 millió forint értékű aranyrögöt talált egy ausztrál amatőr aranyásó. Míg a világ legnagyobb aranyrögét 2021 decemberében bocsátották aukcióra.

Attól azt remélték, legalább egymillió dollárért értékesíteni tudják majd, legalábbis az elemzők erre számítottak. Ebben a cikkben pedig arról számoltunk be, hogy elsőre talán hihetetlenül hangzik, mégis igaz: létezik egy hely, ahol már a fákon is aranyat lehet találni, mindezt pedig számos kutatás alátámasztja.