Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,145 $

Hihetetlenül hangzik, de igaz: ezen a helyen már a fákon is aranyat lehet találni

Ám mindez nem csak tudományos érdekességként fogható fel, ugyanis a bányaipari vállalatok szerint is fontos felfedezés.

...svg content...Fotó: Unsplash
Ausztrália és Óceánia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elsőre talán hihetetlenül hangzik, de igaz: létezik egy hely, ahol már a fákon is aranyat lehet találni. Ezt számos friss kutatás is alátámasztja, amelyekből kiderül, hogy a koalák kedvencének számító eukaliptuszfa az, amely képes erre a csodára a távoli és vadregényes Ausztráliában.

A Promotions.hu szerint ezek a növények lényegében természetes szivattyúként működnek, s a rendkívül hosszú, akár 40 méter mélyre nyúló gyökereik segítségével próbálnak vízhez jutni a száraz környezetben. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

Közben az aranyat is tartalmazó rétegeken áthaladva, abból mikroszkopikus szemcséket vonnak ki, amelyek bekerülnek a fa keringési rendszerébe, az elvégzett mérések pedig bizonyítják, hogy az arany az eukaliptuszfa kérgén, a gallyakban és a levelekben is kimutatható volt.

Ám mindez nem csak tudományos érdekességként fogható fel, ugyanis a bányaipari vállalatok szerint is fontos felfedezés, mondván, a jövőben a fákat vizsgálva könnyebbé válhat az új aranylelőhelyek felfedezése.

Az IFLScience beszámolója alapján ez talán nem pont az a hír, amire a kincsvadászok vártak (ők abban bízhattak, hogy ennél nagyobb aranyrögök rejtőznek valahol), de az tagadhatatlan, hogy sokak érdeklődését felkeltette a téma.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Egy 17 éves fiút gyanúsítanak a két nő leszúrásával

Kiderült, hogy időközben elfogták azt a 17 éves fiút, akit gyilkossággal és gyilkosság kísérlettel gyanúsítanak Angliában.