Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,145 $

Aukcióra bocsátják a világ legnagyobb aranyrögét

A hatalmas méretekkel rendelkező ritka aranyrögöt december 8-án bocsátják aukcióra, és ha hihetünk az elemzők várakozásainak, akkor legalább egymillió dollárért értékesíthetik.

...svg content...Twenty20
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A körülbelül 9 kilogramm súlyú rögöt 23 éve hozták felszínre, és minden bizonnyal egymillió dollárért cserébe kelhet el. Az Alaska Centennial Nugget névre keresztelt ásványdarabot Barry Clay bányász fedezte fel 1998-ban Ruby város közelében – adta hírül az Origo.

A bányász teljesen véletlenül találta meg a kincset, melynek mérete alig marad el a Mexikóban talált, 11 kilogrammos, Boot of Cortez nevű rögétől.A jelenlegi tulajdonos egyébként közvetlenül Claytől vásárolta meg a követ, és a Centennial két évtizede ugyanannak a családnak a tulajdonában van – írta a lap. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

A jelenlegi aukció lesz az első alkalom, amikor nyilvánosan aukcióra bocsátják a muzeális értékkel bíró aranymonstrumot. A Centennial méreteit tökéletesen szemlélteti, hogy az egész világon csak 50 olyan aranyrög létezik, melyek súlya meghaladja a 250 unciát, tehát egy igazi ritkaságról van szó.

Ruby városa emellett azért is különleges, mert az 1910-1920-as években ez a térség volt Alaszka egyik leggazdagabb régiója. Napjainkban viszont csupán néhány kereskedelmi aranybánya működik a környéken.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Mezőnek csapódott egy repülőgép Angliában

Egyelőre ismeretlen a körülmények, de azt már tudni, hogy mezőre zuhant egy repülőgép az angliai Lincolnshire-ben.

Kiderült, hogyan spórolnak a pénzzel a fiatalok

Egy elemzésből kiderült, a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni, addig tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak.