Az Apple végleg elhagyja a beépített zajszűrést az iPhone-okban?

Fotó: Apple
not image

Borbély Fanni

2022. január 17. - 20:08

Az egyik legrégebbi funkció volt a zajszűrés az Apple készülékein, az iPhone 13 azonban már enélkül érkezett.

Az Apple zajszűrő funkciója az egyik legalapvetőbb eleme volt a korábbi iPhone-oknak, azonban sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy a funkció végleg eltávolításra kerül az iPhone 13-as sorozatból.

A funkció nevében hordozza a lényegét is, hiszen célja, hogy csökkentse a telefonhívások környezeti zaját, amikor a készüléket a fülünkhöz tartjuk, ezzel pedig jóval kényelmesebb a telefonálás, és nem kell üvöltözni a bolt közepén, miközben senki sem érti, hogy miért tesszük.

Az Apple ügyfélszolgálata a 9to5Mac egyik olvasójával közölte, hogy a zajszűrés funkció az iPhone 13 modelleken már nem elérhető, vagy ahogyan ők fogalmaztak: a funkció már “nem támogatott”. A zajszűréssel kapcsolatos kérdések már több platformon is felmerültek a felhasználók körében, így például Redditen is rengeteg ilyen jellegű kérdés érkezett az Apple-nek címezve.

Az iPhone 13-tulajok azután kapták fel a fejüket a zajszűrés hiányának hírére, miután felnéztek az Apple támogatási oldalára nem sokkal a készülék forgalomba hozatala után, és azt vették észre, hogy a funkció már nem elérhető a készülékeken, s bár az iOS 15 operációs rendszeren még elérhető, de az iPhone 13-as modelleken már egyáltalán nem – számolt be az Engadget.