Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

Már ebben a hónapban piacra dobhatja az Apple az új MacBook Pro laptopokat

A rajongók már tűkön ülve várják az újgenerációs notebookok érkezését, amelyekkel a cupertinói techóriás forradalmasíthatja a laptopok piacát.

Illusztráció
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Apple tavaly novemberben tartotta meg hagyományos, laptopokkal kapcsolatos bemutatóját, idén viszont októberre eshetett a választásuk, hiszen 2020-ban a koronavírus-járvány miatt csúsztattak a programon egy hónapot.

Mark Gurman, a Bloomberg szakújságírója legutóbbi jelentésében beharangozta az Apple saját fejlesztésű, M1X lapkakészlettel felszerelt MacBook Pro laptopjainak érkezését, amelyek szerinte legkésőbb október végén debütálhatnak egy online show keretében – írta a MacRumors portál. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Az Apple M1X chipeknek köszönhetően jelentős javulás várható grafikai teljesítmény terén, hiszen az M1-hez képest sokkal több GPU-egységgel ruházták fel a lapkát. Két változatban érkezhet az új lapkakészlet – mindegyik 10 CPU maggal lehet ellátva, egyetlen különbség, hogy 16, valamint 32 grafikai mag közül választhatunk.

Korábbi pletykák szerint a 14 és 16 hüvelykes képátlójú MacBook Pro laptopokon kívül az Apple lehullajthatja a leplet az újratervezett Mac mini személyi számítógépekről is, erre azonban még nem szabad mérget venni, hiszen ez utóbbi pusztán találgatás.

Hogy végül hogyan fog elsülni a bemutató, és pontosan mire is számíthatunk a soron következő eseményen, nehéz megjósolni, ám érdemes lesz nyomon követni az események alakulását.

Folytatódik az árcsökkentés a Lidl-nél, újabb 60 termék árát vitték lejjebb tartósan

Az áruházlánc már több mint 600 termék árát csökkentette az árcsökkentési programja keretében, amihez április elejétől újabb 60 árucikk csatlakozott.