Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Továbbra sem találja a formáját Barcelonában Antoine Griezmann

Fotó: Flickr
Sport
not image

Takács Petra

Szerkesztő

A LaLiga újabb szezonjának első két meccse után nagyon úgy tűnik, hogy nem Antoine Griezmann lesz az, akire támaszkodnia kell a Barcelonának, ha pótolni akarják Lionel Messit és ezt ő is érzi.

Antoine Griezmann meccsére az Athletic Bilbao ellen a „félgőzös” kifejezés lenne a legmegfelelőbb. Ez azért kár, mert a közösségi médiában a szurkolók őt szeretnék látni a Messi utáni Barcelona vezetőjének, amivel ő is tisztában van, Bilbaóban azonban egyszerűen nem találta a helyét. A csapat teljesítménye nem segített neki, de számára ez nem kifogás.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

A Sport.es idézte a játékos nyilatkozatát a Movistarnak a meccs után: „Nagyobb szerepet kell vállalnom” – mondta. Griezmann pontosan tudja, hogy rosszul játszott, mindig is példás volt az önkritikája, ahogy az is, hogy tudja, neki kell átvenni Messitől a stafétát, nem hozzáállás és akarat terén, hanem teljesítmény és gólok terén. Ronald Koeman többek között tőle is várja azokat a gólokat, amelyek Messivel távoztak, ezt maga mondta el egy sajtótájékoztatón.

Már a Real Sociedad ellen is rengeteget dolgozott az Atletico Madridtól érkező francia, a baj csak az, hogy nem a munkát várják tőle, hanem hogy a jelenlétének döntő hatása legyen a mérkőzésekre. Ehhez képest szombaton se kapuralövése, sem kulcspassza nem volt. Nem teremtett helyzetet, nem volt sikeres csele. Semmi.

A Griezmann körüli vita mindig is arról szólt, hogy tud-e teljesíteni akkor, ha egy kevésbé ütős csapatot kell a vállán vinnie. Azonban mindig is csapatban tudott jól dolgozni, így sokkal nehezebb dolga van, amikor egyedül kell nagyot alakítania. Hatalmas tehetség, de nem tudja megmutatni úgy, ahogy sokan szeretnék.

Mindenesetre meg kell neki adni az esélyt. Messi nélkül teljesen át kell alakítania Koemannak és stábjának a csapat játékát és meg kell találniuk a legjobb esélyt arra, hogy a hátára vehesse a csapatot. Az alapján, amit Bilbaóban láttunk, inkább Depaynak van esélye a maga képére formálni a Barca támadójátékát és ha Griezmann nem kapja össze magát, könnyen lehet, hogy Messi másodhegedűséből Depay másodhegedűse lesz, holott ő kellene legyen az első számú.