Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

Széles mosollyal lépett a tárgyalóterembe az antifa támadások elsőrendű vádlottja

Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken állt bíróság elé, hatalmas volt az érdeklődés.

Fotó: unsplash
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Két tárgyalóterem is megtelt a bíróságra érkező érdeklődőkkel Ilaria Salis ügye kapcsán. A nő jelenleg egy magyar börtönben tartózkodik, az olasz jogászok azonban azon vannak, hogy átkerüljön hazájába, miután a magyar büntetőintézetben tapasztalt rossz körülményekről panaszkodott.

Salis a tárgyaláson vallomást nem tett, ezért a bíró a nyomozás alatt elmondottakat idézte fel, melynek során a nő arról beszélt, hogy csupán városnézésre érkezett Budapestre, és a vád két német tagjával egy taxiban utazott, ennél több közük azonban nem volt egymáshoz – számolt be róla az Index. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Védője kérésére kijelentette ugyanakkor, hogy amennyiben a bíróság engedélyezi, letartóztatás helyett bűnügyi letartóztatásban maradna, hozzátéve, hogy családja támogatná őt anyagilag, ezen felül egy gyerekekkel foglalkozó alapítványnál munkát is vállalna. Salis újfent beszélt a magyar börtönviszonyokról, habár állításait korábban cáfolta a büntetés-végrehajtás.

A nő ügyvédje, Gyene Bálint jelezte, hogy indítványozzák Salis letartóztatásának megszüntetését, kérvényezve az európai bűnügyi felügyeletet, mely alapján szüleihez költöztetne. Ezen felül kérték, hogy az óvadékot 40 ezer euróban (16 millió forintban) határozza meg a bíróság.

Ilaria Salis és a harmadrendű német vádlott nem ismerte be bűnösségét, így esetükben tárgyalásra utalták az ügyet. A másodrendű vádlott azonban elismerte a vádakat, esetében a Fővárosi Törvényszék döntése alapján bűnösnek találták bűnszervezetben való részvétel bűntettében. A vádlottat három év fegyházbüntetésre ítélték és kitiltották Magyarországról. A döntés nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott védelme pedig enyhítésért fellebbezett.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.