Dollár
395,98 Ft
Euró
403,24 Ft
Font
477,71 Ft
Bitcoin
23,520 $

Szakértők szerint az “anti-5G” nyakláncok radioaktívak, használatuk pedig veszélyes

Fotó: Unsplash/AR
not image

Borbély Fanni

2021. december 20. - 09:35

Az összeesküvés-elmélet hívők előszeretettel nevezik halálosnak az 5G-technológiát, és olyan nyakláncot hordanak, mely meggyőződésük szerint véd az 5G káros hatásai ellen.

A holland nukleáris hatóság azonban nemrég közölte, hogy azok, akik “anti-5G” medálokat viselnek, hatalmas veszélyben vannak, ugyanis ezek a nyakláncok radioaktívak, ezért rendkívül veszélyesek az emberre. Akik ezeket hordják, azt gondolják, hogy a medál megóvja őket a telefonállomások által kibocsátott rádiófrekvenciáktól.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

A szakértők kiemelték, ezekben a medálokban olyan anyagok vannak, mely folyamatosan ionizáló hatást bocsátanak ki magukból, mely súlyos egészségügyi problémákat okozhat. A holland hatóság összesen 10 olyan terméket nevezett meg, melyek esetében fennáll ennek a veszélye, és közölték, az általuk jelentett potenciális egészségügyi kockázat miatt e radioaktív anyagokat tartalmazó fogyasztási cikkek értékesítését a törvény is tiltja.

Fontos kiemelni, hogy az ionizáló sugárzás károsíthatja a szöveteket és a DNS-t, és például bőrpírt okozhat, azonban ha valaki például egy éven át 0-24 hordja a medált, olyan mértékű sugárzásnak teheti ki magát, mely meghaladja a hivatalos határértéket, a sugárzás kockázatának elkerülése érdekében pedig azt javasolják, az érintettek szabaduljanak meg a veszélyes termékektől.

Miután a kormányok globális megkezdték az 5G-infrastruktúra kialakítását, megannyi csoport jelent meg, melyek ellenzik a technológia alkalmazását, mert azt gondolják, hogy az egészségre káros hatással bír, és akár immunhiányos állapotot is okozhat, mely egyébként bizonyítottan nem így van – írja a Guardian.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.