Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Az Anonymous magára vállalta az orosz állami hírportál elleni kibertámadást

Fotó: Twenty20
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Anonymus elnevezésű hackercsoport vállalta a felelősséget azon kibertámadásokért, melyek több, az orosz kormányhoz köthető oldalt tettek elérhetetlenné szerdán.

Az Anonymus hackercsoport néhány tagja vállalta a felelősséget az orosz államhoz szorosan köthető weboldalak elleni támadás kapcsán, és egyértelműsítették, az akció nyilvánvalóan azért történt, mert Putyin lerohanta Ukrajnát.

Soron kívül Az Újpest szerint kitalált a napokban megjelent Véber György interjú

Az orosz RT állami hírportál is megerősítette a rosszindulatú, DDoS támadásokat, habár azt állították, hogy “sikeresen visszaverték a kibertámadást”, mely az oldalt érte. Az Anonymus eközben egy tweetben fejtette ki a támadás okát, és közölték, az RT Putyin “propagandaállomása”, és azt is hozzátették, hogy így kívántak bosszút állni a “brutális ukrajnai invázióért”.

Korábban az Anonymus fő felhasználói fiókjához kapcsolódó fiókon is közzétettek egy rövid tweetet, melyben közölték, “a kollektíva jelenleg az Orosz Föderáció elleni műveletekben tevékenykedik”, s hozzátették, céljuk “kizárólag a béke megteremtése a világon”.

Szerdán több jelentés is érkezett arról, hogy az orosz államhoz köthető erők számos hackertámadást indítottak az ukrán kormányzati weboldalak, valamint banki szervezetek ellen, nem sokkal később pedig érkezett az ellentámadás, melynek során az orosz hadsereg és a Kreml oldalai is elérhetetlenné váltak egy időre.