Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

Angela Merkel: „Putyin szavait komolyan kell venni, s nem eleve blöffként elvetni őket”

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozik a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) szamarkandi csúcstalálkozójának végén, 2022. szeptember 16-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 28. - 16:49

Elmondása szerint ha valóban figyelmet szentelünk annak, amit mond, az semmiképp sem a gyengeség vagy a megbékélés jele, sokkal inkább „a politikai bölcsességé”.

Angela Merkel volt német kancellár a Helmut Kohl Alapítvány rendezvényén felszólalva kijelentette, Oroszország Ukrajna elleni háborúját látva szerencsésnek tartja Németországot amiatt, ahogyan az 1989-90-es események alakultak.

Soron kívül Orbán Viktor: nem kell tartani ellátási problémáktól, a problémát az ár jelenti

Egykori „mesterére”, Helmut Kohl-ra emlékezve azt mondta, ő mindent megtenne Ukrajna szuverenitásának és integritásának védelméért és helyreállításáért, miközben egy percre sem tévesztené szem elől „a másnap következményeit”.

Véleménye szerint ő mindig párhuzamosan gondolkodott, egyszerre figyelembe véve az elképzelhetetlent és a pillanatnyilag elképzelhetetlent, például arra vonatkozóan, hogyan lehetne újra kapcsolatot kialakítani Oroszországgal.

Ezt követően Angela Merkel az orosz államfőre, Vlagyimir Putyinra terelte a szót, egy olyan emberként jellemezve őt, akinek „komolyan kell venni a szavait”, s nem eleve blöffként elvetni őket – derül ki az RND beszámolójából.

„Ha valóban figyelmet szentelünk annak, amit mond, az semmiképp sem a gyengeség vagy a megbékélés jele, sokkal inkább a politikai bölcsességé, amely segít megőrizni a mozgásteret, vagy ami legalább ilyen fontos, akár újakat is kialakítani” – mondta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.