Az androidosok számára biztosít nagyobb védelmet ez a tervezett frissítés

Fotó: Unsplash
Smart
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Hamarosan azokat az alkalmazásokat is alaposabban átnézi a Google, amiket nem a Play Áruházból tölt le valaki az eszközére.

A Google még 2017-ben vezette be a Play Protect nevű megoldását, ami igyekszik megvédeni a felhasználókat azzal, hogy az appok gyanús viselkedését figyeli, valamint ellenőrzi azokat, mielőtt a telepítés még befejeződne.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Ám ez nem minden alkalmazásra igaz: a szoftver nem ellenőrzi a külső forrásból származó appokat, így ezen az úton nagyobb eséllyel kerülhetnek kártékony programok az androidos eszközökre – írta a hvg.hu a BGR-re hivatkozva.

Kiemelték, a Google most erre a problémára ad választ, mégpedig úgy, hogy hamarosan frissíti a Play Protectet, így az már képes lesz a mobilon lévő, külső forrásból – tehát nem a Play áruházból – származó appok működését figyelni.

Kifejtették, az újdonság a Play Áruház frissítésével, a 37.5-ös számú verzióval kerül bevezetésre, s a hónap végéig mindenki számára elérhetővé válik, ami mindenképp jó hír.

Ugyanakkor megjegyezték, a Play Protect sem tekinthető csodafegyvernek, vagyis nem tudja a rosszindulatú alkalmazások 100 százalékát kiszűrni. Emiatt érdemes körültekintőnek lenni, mielőtt valaki egy adott app telepítése mellett dönt.