Nem várt kérdés adódhat a Real Madridnál Ancelotti körül

Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021.június.11 - 08:34

A hírek szerint Carlo Ancelotti megnevezte azt a személyt, akinek a segítségével akarja irányítani a Real Madridot, míg a spanyoloknak más elképzelésük van erről.

Ancelotti visszatért Zidane lemondása után, és szokásához híven egy saját nagyobb stábbal irányítana, de lehetséges, hogy nem kap mindenben szabad kezet. Azt már tudni, hogy Antonio Pintus fog felelni a Real Madrid játékosainak fizikális felkészítéséért, de az edzői stábot még mindig nem véglegesítették.

A legnagyobb kérdés, hogy ki lesz Ancelotti asszisztense, mely ugyancsak egy fontos pozíció, és az edzők szeretnek a saját embereikkel dolgozni. Az olasz sztáredző a fiának, Davide-nek szánja ezt a posztot, aki a Napolinál, majd az Evertonnál is hasonló szerepet töltött be.

Az AS szerint a Real Madridnak azonban más elképzelései vannak erről, és az olasz visszatérése óta Alvaro Arbeolát akarja ebbe a székbe ültetni, akinek azonban egyelőre nincsenek meg az ehhez szükséges papírjai. A másik név pedig Raúl lehet, aki a második csapatért felel, de egyelőre ő sem döntött a jövőjéről.

Davide az előző madridi munka során is stábtag volt, és egyre több felelősséget kapott. A Bayernnél gyakorlatilag az apja jobb kezeként dolgozott, és a párosuk jól működik. A Madrid a maga részéről jobban szeretné, ha házon belül oldanák meg a kérdést, és Arbeola egyértelműen az edzői karriert célozta meg, amivel Raúl, Xabi Alonso, Guti, Solari, és Zidane útjára léphet.

Griezmann elmondta, milyen a kapcsolata Messivel, aki egy igazi futballzseni

Ancelotti abban bízik, hogy az edzői stábja úgy fog kinézni, ahogy ő azt szeretné, és nyilván olaszokkal töltené fel azt. Az edző elképzelése továbbra is az, hogy a fia töltse be a második legfontosabb posztot a csapatnál, de erre még nem adta áldását a klub.