Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,20 Ft
Bitcoin
27,327 $

Ancelotti elárulta, valóban őt akarja a brazil szövetség a válogatott élére

Fotó: EPA/Toni Albir
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője elismerte, a brazil szövetség őt akarja a válogatott következő edzőjének, de ez nem ilyen egyszerű.

Folyamatosan a pletykák Ancelotti esetleges távozásáról, és már arról is csicseregnek a madarak, hogy a Bayern München kirúgott edzője lehet az befutó. Nagy kérdés, mit hoznak a következő hetek, de Ancelotti nagyon nyíltan beszélt a helyzetről.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

„A valóság az, hogy a brazil válogatott akar engem, ami tetszik, izgalmas.” – ismerte el a madridi csapat trénere a Real Valladolid elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. Ugyanakkor megjegyezte, maximálisan tiszteletben tartja a jelenlegi szerződését a Real Madridnál.

A 63 éves olasznak 2024-ig szól a szerződése Madridban, és még mindig csak kevés idő telt el a 2022-es visszatérése óta. Ennek ellenére egy ideje arról pletykálnak, hogy a brazil válogatott élére fog állni.

Ancelotti maradna, de talán menne is

A Real Madrid gyakorlatilag elvesztette a bajnokságot, 12 pont a lemaradásuk a Barcelona mögött, de a Bajnokok Ligájában és a Copa del Rey-ben továbbra is versenyben vannak, jók az esélyeik a győzelemre.

Ancelotti jövője várhatóan attól függ, hogyan teljesít a csapat a fentebb említett két kupasorozatban, bár a sztáredző ragaszkodik ahhoz, hogy a Santiago Bernabeu-ban akar maradni a következő időszakban.

„Minden teljesen világos, addig maradok itt, amíg a Madrid engedi, hogy ez így legyen. Nagy szeretetet érzek az elnök, a szurkolók és a játékosok részéről. Nagyon nyugodt számomra a légkör, most pedig van két fél hónapunk arra, hogy megpróbáljunk két trófeát nyerni.” – idézte az ESPN.

Ami pedig a Brazil Labdarúgó Szövetség elnökét illeti, nem ismeri személyesen, de azt mondta, örömmel beszélgetne vele, ha Ednaldo Rodrigues úgy dönt, szeretné ezt megtenni. Ancelotti ezzel még inkább arra tett célzást, hogy érdekelné a munka, ám tiszteletben tartja a szerződését.