Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Az amerikaiakat feldühítette Joe Biden bejelentése 

Fotó: Joe Biden amerikai elnök az egészségügyi ellátás költségeirõl beszél a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2022. szeptember 27-én. MTI/AP/Evan Vucci
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 5. - 21:32

Az amerikaiakat felbőszítette Joe Biden amerikai elnök döntése, hogy újabb pénzügyi segélycsomagot küld Ukrajnának, miközben a hatóságok tétlenségét tapasztalják a hatalmas Ian hurrikán által pusztított Floridában.

A közösségi média kommentelői felháborodva reagáltak Biden posztjára, amelyben az ukrajnai konfliktusba fektetett újabb 625 millió dolláros pénzügyi csomagról beszélt. Többen közülük megjegyezték, hogy az Egyesült Államok által Kijevnek a válság eszkalálódása óta nyújtott teljes összeg már meghaladta a 17 milliárd dollárt.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A kommentelőknek ugyanis nem tetszett, hogy ezt az összeget most akár a saját országukban is el lehetne költeni, ugyanis a floridaiaknak, akik az Ian hurrikánban kárt szenvedtek, viszont nem hajlandók segíteni az amerikai adófizetők pénzéből. 

„Ukrajnaként azonosítom magam, sürgősen küldjön nekem 50 milliárdot” – írta az egyik kommentelő. 

„Mi lenne, ha elkötelezné magát az amerikai népnek?” – tette fel egy másik a kérdést. 

„Ez nem a te pénzed. Ne küldjétek nekik a mi pénzünket!” – idéz a RIA Novosztyi egy újabb kommentet.  

„Gondolom, a »biztonsági segítségnyújtási csomag« a »tömegpusztító fegyverek« eufemizmusa. Nem paradoxon, hogy fegyvereket kell használnunk a béke megteremtéséhez?” – kérdezi egy másik amerikai.  

Hatalmas károkat okozott az Ian hurrikán Floridában 

A Ian hurrikán szerdán elérte Florida délnyugati partvidékét, széles körű pusztítást és áradásokat okozva, miközben nagyjából két és félmillió ember maradt áram nélkül, de megbénultak a távközlési hálózatok és a repterek is. 

Ron DeSantis floridai kormányzó csütörtökön „történelmi jelentőségűnek” nevezte a vihar okozta károkat, hozzátéve, hogy az egyik helyi folyó áradása olyan esemény, amely csak egyszer fordul elő fél évezredes viszonylatban.

Ráadásul a helyiek számára nehézkessé vált az élelmiszerek és az üzemanyagok beszerzése is, és kérték a kormányzat és a Nemzeti Gárda segítségét is, de nem kaptak megfelelő támogatást. 

Eközben Joe Biden viszont aláírta a Lend-Lease Actet, amellyel Washington több tízmilliárd dollárt juttat Kijevnek, amely azért is problémás, mert Moszkva kijelentette a napokban, hogy bárki, aki fegyvereket küld Ukrajnának, hadviselő féllé válik. 

Az Ian hurrikán pusztításának nyomai a Florida állambeli Fort Myers Beach településen 2022. szeptember 29-én. A négyes erõsségû hurrikán özönvízszerû esõzéssel és közel 250 kilométer per órás széllel csapott le Florida partjaira. A vihar miatt több mint 2 millió ember maradt áram nélkül. MTI/AP/Tampa Bay Times/Douglas R. Clifford

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.