Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,93 Ft
Euró
393,56 Ft
Font
467,79 Ft
Bitcoin
64,201 $

Három amerikai tengerészgyalogos vesztette életét a helikopter-balesetben

Kiderült, hogy három amerikai tengerészgyalogos nem élte túl a helikopter-balesetet, amit Ausztráliában szenvedtek el.

...svg content...Fotó: EPA/DARREN ENGLAND AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb súlyos helikopter-baleset történt az USA hadseregének kötelékében egy ausztráliai gyakorlaton. Hadgyakorlatozás közben zuhant le a helikopter, mely összesen húsz tengerészgyalogost szállított.

Öt tengerészgyalogost mentettek ki a baleset helyszínéről, akiket súlyos állapotban szállítottak kórházba. A sérült legénység többi tagját a helyszínen vizsgálják, viszont három fő életét nem tudták megmenteni. Soron kívül 1500 tonna olajjal süllyedt el egy tankerhajó a Fülöp-szigeteken

Később az amerikai katonai tisztviselők megerősítették, összesen huszonhárom fő volt a fedélzeten a baleset idejét. Három katona elhunyt, addig az öt súlyos sérültet jelenleg is kórházban ápolják.

Nem egy Osprey zuhant le mostanában

A CNA azt írja, a mentési munkálatokat az is nehezítette, hogy egy távoli és ritkán lakott szigeten (Melville) történt a baleset, mintegy 60 kilométerre az ausztrál partoktól. Egyelőre nem adtak tájékoztatást arról, hogy mi okozhatta a tragédiát.

Tavaly négy amerikai tengerészgyalogos hunyt el Norvégiában, amikor a V-22B Osprey típusú gépük a NATO-gyakorlatok során lezuhant. 2017-ben egy ugyanilyen típus helikopter zuhant le, miután egy szállítóhajónak csapódott, miközben Ausztrália észak partjainál próbált leszállni.

2000-ben tizenkilenc tengerészgyalogos vesztette életét, amikor ugyanez a típusú helikopter lezuhant Arizonában gyakorlatozás közben. Az amerikai hadsereg az év elején ideiglenesen repülési tilalmat rendelt el minden olyan pilótának, aki nem vett részt kritikus küldetésekben, és további kiképzést rendeltek el számukra.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.