Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,93 Ft
Euró
393,56 Ft
Font
467,79 Ft
Bitcoin
64,201 $

20 tengerészgyalogossal a fedélzetén lezuhant egy amerikai katonai helikopter

Rövid időn belül újabb helikopter-baleset történt az Egyesült Államok hadseregének kötelékében, ezúttal Ausztrália északi részén.

...svg content...Fotó: EPA/DARREN ENGLAND AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A mentési munkálatok jelenleg is folyamatban vannak, viszont a fedélzeten tartózkodók egy részét még mindig nem találják. Összesen 20 tengerészgyalogos tartózkodott azon az amerikai katonai helikopteren, ami Ausztrália északi partjánál zuhant le.

Az Al Jazeera azt írja, az Australian Broadcasting Corporation (ABC) szerint több embert kimentettek, miután egy Osprey V-22-es lezuhant a Melville-sziget közelében, Darwintól mintegy 60 kilométerre.

Az ausztrál védelmi minisztérium közleménye szerint a baleset az Ausztrália, az Egyesült Államok, Kelet-Timor, Indonézia és a Fülöp-szigetek hadseregének részvételével évente megrendezett Predator Run gyakorlat alatt következett be.

Az Ausztrál Védelmi Erők (ADF) közölték, az Osprey fedélzetén nem tartózkodott ausztrál személyzet. Egyelőre sok a kérdőjel, nem erősítették meg, hogy vannak-e halálos áldozatok, és mi okozhatta a becsapódást.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.

Botránnyal indult a párizsi olimpia

Marokkó 2-1-re legyőzte Argentínát a férfi labdarúgótorna nyitómérkőzésén, ám mindezt csak egy nagy csavar végén.