Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,675 $

Amerikai sztárprofesszor biztatja a vezetőket a négynapos munkahét bevezetésére

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állítása szerint több korábbi kísérlet, felmérés és pozitív visszajelzés utal arra, hogy a rövidebb munkahét minden szempontból hatékonyabb.

Az inc.com szerint az amerikai sztárprofeszor, TED-előadó és tudományos szakíró, Adam Grant a Wall Street Journal legutóbbi, vezérigazgatóknak és cégvezetőknek szervezett találkozóján beszélt a négynapos munkahét bevezetésének előnyeiről.

Soron kívül Ritka óriáspókot észleltek az ausztráliai Queenslandben

„Az Egyesült Államokban még közel száz évvel ezelőtt is a hatnapos munkahét volt érvényben, amelyen az a nagykapitalista Henry Ford változtatott, aki nem épp emberbarát, felvilágosult vezetési nézeteiről volt híres”

hangsúlyozta.

Majd Grant hozzátette, Ford azért vezette be az ötnapos munkahetet, mert észrevette, hogy a munkahét lerövidítésével az emberek kevesebbet hibáznak, hajlamosabbak keményebben dolgozni és jobban összpontosítani, amely által magasabb lesz a nettó termelékenység.

Ezt követően kiemelte, a japán Microsoft, az új-zélandi Perpetual Guardian, a brazil Semco, az izlandi kormány és számos más cég ezzel kapcsolatos kísérlete is bizonyítja, hogy a négynapos munkahét minden szempontból hatékonyabb.

A Napi.hu szerint a professzor itt a Qualtrics cég kutatásának eredményeit hozta fel, mondván, a munkavállalók döntő többségének (92 százalékának) tetszik az ötlet, hogy heti öt nap nyolc óra helyett hetente négyszer 10 órát dolgozzanak.