Dollár
429,48 Ft
Euró
415,31 Ft
Font
464,44 Ft
Bitcoin
19,423 $

Az AMD szerint DDR5-tel a Ryzen processzorok észbontó sebességekre lesznek képes

AMD
not image

Kulcsár Péter

2022. április 15. - 19:06

Komoly elvárásokat támasztott az AMD az első DDR5-ös platformjával szemben.

Merész állításokat tettek a vörösek a hamarosan megjelenő Ryzen 7000 Raphael asztali CPU-k teljesítményével kapcsolatban.

Soron kívül 17-en vesztették életüket egy étteremben kitört tűz miatt Északkelet-Kínában

A DDR5 DRAM memóriáról szóló, nemrégiben tartott online konferencián az AMD képviselői kifejtették, a Samsung közreműködésének hála magabiztosak abban, hogy az új chipek esetében nagyon magas órajelek is elérhetőek – szúrta ki a WCCFTech magazin.

A techóriás először a januárban megrendezett CES 2022 keretében fedte fel a Ryzen 7000-es szériájú asztali CPU-kat, amelyekről kiderült, 5 nanométeres technológiával készülnek, PCIe 5.0 és DDR5 támogatás mellett, LGA 1718-as foglalattal egyetemben.

Az AMD jelenleg a Samsung legújabb DDR5 technológiáját használja a következő generációs EPYC Genoa vállalati szerverekhez – ezek a modulok kétszer nagyobb kapacitással rendelkeznek, mint a DDR4 memóriák, miközben energiafogyasztásuk jóval kisebb, ezáltal hozzájárulhatnak a videójátékok teljesítménybeli növekedéséhez is.

További jó hír, hogy a Raphael kapcsán megerősítést nyert az overclocking, tehát a next-gen processzorok órajelét egészen addig húzhatjuk majd, amíg bírja a tápegységünk és a CPU hűtése.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.