Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

Piacra dobták az első nanoszénszálas DDR5 RAM-ot

TÉMÁK:
#PC
Aorus
PC
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK
#PC

Az Aorus 5200 MHz-es memóriája elképesztő teljesítményt ígér.

Azok, akik Intel Alder Lake platformra frissítenek, egészen biztosan örömmel fogadják majd a DDR5-ös RAM-ok egyre bővülő választékát – az Aorus ezen a héten adta ki az eredetileg tavaly októberben bejelentett 5200 MHz-es, 32 GB-os memóriakészletét.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Az Aorus új memóriája réz-alumínium kompozit nanoszénszálas hőelosztóval lett felszerelve, melynek köszönhetően a hűtők nélküli modulhoz képest 7 százalékos hőmérsékletcsökkenés mellett üzemel az eszköz.

Ha hihetünk a gyártó leírásának, akkor a réteg segítségével elkerülhetőek a túlhajtási problémák, miközben a maximális hőmérsékleteket könnyedén 70 Celsius-fok alatt lehet tartani.

Elméletben a nanoszén bevonatok a rácsszerkezetben rejlő gyors hővezető képesség miatt a felület masszív növekedése révén plusz hűtést tesznek lehetővé, tehát nem kell tartani a túlhevüléstől.

Az Aorus DDR-5200 32 GB-os szettje a mai naptól kezdve megvásárolható, a hivatalos weboldal szerint 400 dolláros kezdőáron, ami mai árfolyamon átszámítva, adókkal együtt nagyjából 150 ezer forintnak felel meg, így jócskán a zsebünk mélyére kell nyúlnunk, ha a legkorszerűbb technológia birtokosaivá akarunk válni.