Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Kiszivárogtak az első fotók az Intel Arc Alchemist grafikus kártyákról

Az egyik szakportál révén megnézhettük, pontosan hogyan festhetnek a hamarosan forgalomba kerülő Intel-kártyák.

...svg content...VideCardz
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A VideoCardz portál által begyűjtött fényképeken valószínűleg egy mérnöki prototípus látható, tehát egy fejlesztői darabról lehet szó, amit kizárólag azok a szakemberek kaptak meg idő előtt, akik különböző illesztőprogramokat és szoftvereket készítenek a GPU-hoz.

A nyomtatott áramkör nagyjából háromnegyedét teszi ki a hűtő hosszának, ami arra utal, hogy az egység képes számottevő mennyiségű levegőt a modern házakban található ventilátorok irányába terelni. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

A GPU-t minden bizonnyal 16 GB-os, 256 bites memóriakonfigurációval láthatják el, a képek alapján pedig hat- és nyolctűs tápcsatlakozóval rendelkező VRM-re számíthatunk, x16 PCIe foglalattal, amit ha összesítünk, akkor 300 W-os teljesítményt (TDP) kapunk.

Ha valóban a hamarosan bemutatásra kerülő csúcskategóriás kártyát fedezhetjük fel a képeken, akkor azt kell mondanunk, hogy kellemes csalódás az Intel innovációja, hiszen bár dizájnjában hasonlít az AMD és az Nvidia GPU-ihoz, a formafaktor megtartása azt jelenti, valóban ringbe kívánnak szállni a két domináns piaci szereplővel.

Korábbi pletykákból megtudhattuk, hogy a grafikus kártya teljesítményben állítólag lepipálja az RTX 3070 Ti-t, így ha az Intel a globális chiphiány ellenére versenyképes áron tudja kínálni az Arc Alchemistet, azzal rengeteg gamer szívét rabolhatják el.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.