Dollár
395,80 Ft
Euró
412,53 Ft
Font
480,85 Ft
Bitcoin
17,092 $

Ebben a városban mostantól minden álláshirdetés kapcsán közölni kell a fizetést

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. november 1. - 18:57

A döntés minden nyitott állásra vonatkozik, függetlenül attól, hogy szórólapon, állásbörzén, újságban vagy az interneten hirdetik, a feltüntetett fizetésnek pedig az alapbérre kell vonatkoznia.

Hónapokig tartó várakozás után, november 1-jétől végre életbe lép New York-ban az a jogszabály, amely kimondja, hogy minden feladott álláshirdetésben fel kell tüntetni a fizetési tartományt és az előrelépési, áthelyezési lehetőségeket.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

A döntés közel 4 millió, a magánszektorban dolgozó munkavállalót érint, amely a város munkaerőpiacának méretéből adódóan, illetve az egyre elterjedtebb távmunka miatt messze túlmutat New York-on.

Mindemellett jelentős mérföldkőnek számít: a szakértők szerint azok a jogszabályok, amelyek a fizetések átláthatóságát segítik elő, kulcsfontosságúak a faji és nemek közötti bérszakadékok megszüntetésében.

Ez minden nyitott állásra vonatkozik

A döntés minden nyitott állásra vonatkozik, függetlenül attól, hogy szórólapon, állásbörzén, újságban vagy az interneten hirdetik, a feltüntetett fizetésnek pedig az alapbérre kell vonatkoznia, ami lehet éves vagy akár órabér is.

Az esetleges juttatásokra ez nem terjed ki kötelező érvényűen, s ez alatt az egészségbiztosítást, a végkielégítést, a túlórabért, a jutalékokat, a borravalókat, a bónuszokat, vagy a részvényeket értik – számolt be a CNBC.

Azonban a munkaadóknak a munkakör minimális és maximális fizetését is közzé kell tenniük, ha az szerepel egy belső álláshirdetésen, valamint olyan külső álláskeresőportálokon, mint a LinkedIn, a Glassdoor, vagy az Indeed.