Clouds
21 Budapest
Dollár
359,67 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
433,33 Ft
Bitcoin
23,550 $

Alig pár napja működik, máris feltörték a magyar Facebookot

Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az egészen titokzatos módon készült HunDub portálon annyi biztonsági rés található, hogy a hackerek könnyedén bejutottak az adatbázisokba, és ellophatták az eddig regisztrált felhasználók személyes adatait.

Az egészen titokzatos módon készült HunDub portálon annyi biztonsági rés található, hogy a hackerek könnyedén bejutottak az adatbázisokba, és ellophatták az eddig regisztrált felhasználók személyes adatait.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Az oldal alapítója, Pál Csaba a Blikk megkeresésére elmondta, hogy az új közösségi oldalt óránként 59 millió látogató bejelentkezésével akarták lefagyasztani a támadók. Az alapító és társai egy olyan platformot szerettek volna létrehozni, ahol a véleményszabadság alapvető lesz, és csupán a büntetőjogilag tiltott tartalmakat fogják saját kezűleg eltávolítani.

“A Facebook folyamatos és indokolatlan cenzúrájára szerettünk volna ezzel választ adni, ezért az elmúlt három év munkájának köszönhetően egy új közösségi hálózatot indítottunk el Magyarországon, ami a magyar felhasználóknak készült” – tette hozzá a fejlesztő.

Az elmúlt két hétben közel 40 ezren csatlakoztak a HunDub-ra, terveik szerint jövőre már elérhetik az egymilliós felhasználószámot, majd onnantól beindulhat a valódi üzleti alapú működés, bár azt még most sem tudjuk, pontosan kik irányítják a portált, és honnan finanszírozzák a működését.

A miniszterelnökön kívül a színészlegenda Csonka András is regisztrált az oldalon, aki elmondta, hogy csak kíváncsiságból tette, és még kicsit fapadosnak érzi a kezelői felületét.

Homolya Orsolya közösségimédia-szakértő, az e-vendor.hu alapítója a lapnak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy bár van ráció egy új platform elindításában, azonban a nagyok árnyékában kemény dió lesz fennmaradni:

Korai még kiértékelni, mivel tud majd többet ez a kezdeményezés, de az már most látható, hogy a Facebookot amúgy is elhagyó fiataloknak ez a platform nem kihívás.