Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

Alig-alig tudnak félretenni a magyar fiatalok

Többségük anyagi szempontból bizonytalannak érzi a jövőjét.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A hazai fiatalság céljai semmiben nem különböznek a külföldiekétől: befejeznék a tanulmányaikat, utazni és szórakozni vágynak, mellette megteremteni a lehetőséget a saját autó vagy éppen lakás vásárlására, végül családot vállalni.

Az OTP Bank legújabb, 18-35 éveseket célzó felméréséből azonban kiderül, a többség úgy gondolja, hogy ezt saját forrásból nem tudják megvalósítani, 63%-uk ugyanis úgy nyilatkozott, hogy bizonytalannak érzi a jövőjét anyagi szempontból. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Sokaknak semmi nem marad a hónap végére

Az alacsony munkabérek miatt nehézkesnek tartják a megtakarítást, illetve túl nagy költségűnek a terveiket, ezek kapcsán a tudatos pénzügyi döntésekben és a külföldre költözésben látják a megoldást.

A kutatásból kiderül, hogy a válaszadók 18%-a szerint hó végére legfeljebb 500 forintjuk marad, amit félre tudnának tenni, ilyen kis összegekre viszont egyszerűen nem lehet támaszkodni – írja a piacesprofit.hu.

A válaszadók 55%-a gondolja úgy, hogy fontos a megtakarítás kamatoztatása, 92%-uk mégis készpénzben vagy látra szóló folyószámlán tartja a pénzét, így nem kérdés, hogy van még mit dolgozni a pénzügyi tudatosság fejlesztésén. A megkérdezettek 77%-a ugyanakkor így is szokott félretenni megtakarítási vagy befektetési célból.

Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Rövidesen növelik a pedagógusok bérét, ami később lényegesen nagyobb lehet, függően az EU forrásaitól.