18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
27,124 $

Az Amazon Alexa felvételeinek köszönhetően került börtönbe egy feleséggyilkos

Fotó: Unsplash/Hassan Rafhaan A kép illusztráció.
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Amazon Alexa hangasszisztens felvételei alapján sikerült fényt deríteni arra, hogy egy férfi sorozatos családon belüli erőszakot követett el, és meggyilkolta feleségét.

Az Independent egy szomorú, ám meglepő módon megoldott gyilkossági ügyről számolt be: az Amazon Alexa hangasszisztens felvételei szolgáltatták a bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy Daniel White folyamatosan bántalmazta feleségét, majd kegyetlenül meggyilkolta a nőt.

Soron kívül Most emeltek vádat egy férfi ellen, aki 2013-ban megerőszakolt egy 17 éves lányt

A bíróság által is meghallgatott felvételekből derült ki, hogy a 36 éves Daniel White berúgta Angie White zárt hálószobájának ajtaját, megfojtotta, majd egy késsel elvágta a nő torkát. Ezt követően a felesége autójával elmenekült a házból, majd órákkal később felhívta a rendőrséget.

Így történt a kegyetlen gyilkosság

Az egyenruhások a Plasmarlban lévő Idris Terrace-i házhoz siettek, ám a bejárati ajtó nyitva volt, a hálószobában pedig a 45 éves nő holttestére bukkantak. A bíróságon kiderült, hogy a férfi sorozatos családi erőszakot követett el, sőt: a gyilkosság idején ugyan szabadlábon volt, ám nem sokkal korábban még a börtönben ült nemi erőszakért és testi sértésért 10 évre meghosszabbított büntetését töltve.

A nő nagyon félt az erőszakos White-tól, ezért egy zárat szerelt a hálószoba ajtajára: a szomszédok tavaly október 22-én, hajnali 3 óra környékén hangos dörömbölést, kiabálást és vérfagyasztó sikolyokat hallottak, majd azt is hallották, ahogy kicsapódik a bejárati ajtó és valaki elhajt egy autóval.

White nem sokkal a gyilkosság után, hajnal 6 óra előtt felhívta a rendőrséget, és közölte:

„A házban van, halott. Megfojtottam és elvágtam a torkát. Meghalt. Veszekedtünk, ő bezárta az ajtót, és azt mondta, azt akarja, hogy menjek el. Csak annyit akartam tenni, hogy fogom a cuccaimat és elmegyek. Aztán elhallgattam, megfojtottam, leszaladtam a földszintre, és elvágtam a torkát, hogy megbizonyosodjak róla, hogy halott.”

A gyilkosság idején azonban működött az Amazon Alexája, a nyomozók pedig felfedezték, hogy a White által a gyilkosság idején adott hangutasítások a felhőben el voltak tárolva. Ezek alapján a gyilkosság 3 óra 03 perc és 3 óra 16 perc között történt: a férfi berontott az ajtón, megfojtotta a nőt, leszaladt a földszintre a késért, majd elvágta felesége torkát. A férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.