Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,754 $

Mióta itt jártál:

Az al-Shabaab hét harcosa halt meg egy amerikai csapásban Szomáliában

TÉMÁK:
#Szomália
Fotó: MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame A kép illusztráció.
Afrika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Egyesült Államok Afrikai Parancsnoksága (AFRICOM) közlése szerint egy amerikai csapásban az al-Shabaab hét harcosa vesztette életét Szomáliában.

A CNN jelentése szerint az AFRICOM arról számolt be, hogy egy amerikai csapás nyomán az al-Shabaab hét harcosa vesztette életét, hozzátéve, hogy a “kollektív önvédelmi csapást” a szomáliai kormány kérésére hajtották végre. Megosztották továbbá, hogy a csapást Mogadishutól mintegy 515 kilométerre északkeletre hajtották végre.

Soron kívül Akár lakáshitel törlesztésre is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Az AFRICOM közleményében arra is kitért, hogy tekintettel a művelet távoli helyszínére, a parancsnokság értékelése szerint civilek egyáltalán nem voltak érintettek a csapásban.

A szervezet emlékeztetett, február elején az Egyesült Államok két másik csapást is intézett az al-Shabaab fegyveresei ellen Szomáliában, melyek során összesen 17 fegyveres harcos vesztette életét.

A mostani, keddi csapás már a hatodik alkalom, hogy az amerikai erők a szomáliai kormánnyal együttműködve, összehangolt csapásokat hajtottak végre az al-Shabaab ellen.

A közelmúltbeli csapások számát egyértelműen fokozták a fegyveres csoport elleni minél hatékonyabb fellépés érdekében, melyet az AFRICOM a világ legnagyobb és egyben legkegyetlenebb al-Kaida-hálózataként tart számon. Ezzel együtt pedig az is látszik, hogy az Egyesült Államok és Szomália kormánya fokozza az együttműködést az egyre növekvő regionális fenyegetés nyomán.