Al Jazeera: Izrael palesztinokkal szembeni kegyetlensége nyílt terrorizmus

TÉMÁK:
#palesztinok
Fotó: Készültségben levő izraeli rendőrök járőröznek Jeruzsálem óvárosában, az Al-Aksza mecset környékén 2023. április 5-én este, a muzulmán szent böjti hónap, a ramadán idején. MTI/EPA/Atef Szafadi
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A cikk írója hangsúlyozta, az kellene legyen az első lépés, hogy nevén nevezzük a dolgokat, mert enélkül sosem lesz érdemi lépés az ügy kapcsán.

Az Al Jazeera egyik nemrégiben megjelent cikkében a szerző arra hívja fel a figyelmet, miszerint Izrael  „palesztinokkal szembeni féktelen barbársága nyílt terrorizmus”, ezáltal az általuk elkövetett támadások semmiképp sem nevezhetők pusztán összecsapásoknak.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

Majd a legutóbbi incidensekre utalt, amelynek során az izraeli rendőrség erőszakot alkalmazott a jeruzsálemi al-Aksza mecsetben tartózkodó hívőkkel szemben, emellett kábító gránátokat és könnygázt is bevetettek, valamint letartóztatásokra is sor került.

Kiemelte, miszerint Izrael nem elégedett meg azzal, hogy erőszakot szabadít Jeruzsálemre, hiszen a Gázai öveztre és Dél-Libanonra is légicsapást mért, válaszul a palesztin terrorszervezetek által szerdán indított rakétákra.

Ezt követően a cikk írója számos egyéb esetet sorolt fel, például azt, amikor az izraeli erők 2251 embert, köztük 551 gyermeket gyilkoltak meg 2014-ben, vagy amikor egy 2008-as hadművelet során mintegy 1400 palesztin és három izraeli civil halt meg.

Végül egy 2022 augusztusában történt támadásra utalt, amikor az izraeli hadsereg legalább 44 palesztint mészárolt le, köztük 16 gyermeket, idén februárban pedig 11 palesztint, köztük egy tinédzsert öltek meg. A szerző hangsúlyozta, mindezek után az kellene legyen az első lépés, hogy nevén nevezzük a dolgokat, mert enélkül sosem lesz érdemi lépés az ügy kapcsán.