Nagyobb akkumulátorokat kaphatnak az új Apple-készülékek

iFixit
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 3. - 15:39

A cupertinói techóriás mérnökei azon dolgoznak, hogy a jövőbeni okoseszközök belsejében több hely jusson az akkumulátoroknak, ezáltal jelentősen megnövelhetik az üzemidőt.

Az Apple az IPD, vagyis az integrált passzív eszközök implementálását tervezi termékei perifériás chipjei mellett. Mivel az új lapkák sokkal vékonyabbak és kisebb méretűek lesznek, így kevesebb helyet foglalnak majd el, teret engedve ezzel az akkumulátor kapacitásának növeléséhez.

A MacRumors hírportál információi szerint az IPD-k segítségével szinte az összes iOS és macOS operációs rendszerekkel ellátott készülék jobb üzemidő elérésére lehet képes. Ha igazak a pletykák, akkor már meg is kezdődött ezeknek az alkatrészeknek a gyártása a TSMC és az Amkor gyáraiban, ami komoly fejlődést vetít előre.

Mindezekből kifolyólag tehát szinte biztosra vehető, hogy az elkövetkező években piacra kerülő iPhone-ok, iPadek és MacBookok mind-mind a felújított és üzemidő tekintetében feljavított akkumulátorokat kaphatják meg, amelyek a konkurencia szintjére röpíthetik az Apple-t.

Már korábban sejteni lehetett, hogy az iPhone 13 széria modelljei is nagyobb aksit kaphatnak, amire főként azért lesz szükség, mert a Pro és a Pro Max változatok 120 Hz-es LTPO OLED kijelzővel lesznek felturbózva, ehhez pedig szükséges egy masszívabb modul.

Az IPD-vel kapcsolatos időpont egyelőre nem ismert, vagyis az idei iPhone-ok még nem biztos, hogy büszkélkedhetnek az új technológiával, ellenben a 2022-es modelleket már lehetséges, hogy felruházzák a korszerű szerkezetekkel.