Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,02 Ft
Euró
394,28 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
64,724 $

A Qatar Airways járatának minden egyes utasát karantén alá helyezték Görögországban

A Dohából Athénba tartó repülőgép 91 utasát kötelező izolációba küldték, miután 12 utas koronavírus-tesztje pozitív lett.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Dohából Athénba tartó repülőgép 91 utasát kötelező izolációba küldték, miután 12 utas koronavírus-tesztje pozitív lett.

A Qatar Airways járata hétfőn landolt az egyik legnagyobb athéni reptéren. Azokat, akik pozitív koronavírus-tesztet produkáltak, 14 napig karanténban tartják, a tünetmentes utasok pedig egy hétig tartó elkülönítési fázisra számíthatnak. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

A helyi hírügynökség információ szerint a Katarból érkező és az oda tartó járatokat egészen június 15-ig törölték, egyúttal a közel-keleti országba való kiutazásokat felfüggesztették.

A fedélzeten tartózkodó emberek közül 9 pakisztáni állampolgárságú, de Görögországban élő személyről, valamint két ausztráliai görögről és egy görög-japán család tagjáról derült ki, hogy hordozzák a COVID-19 kórokozóját. Mindannyian egy külön erre a célra kialakított hotelben töltik a kötelező 14 napos karantén időszakot.

A hivatalos turistaszezon Görögországban június 15-én kezdődik, melynek hatására feloldottak néhány szabályozáson, így több hotel is várhatja a vendégeket, a légi utazásokat pedig szintén folytathatják.

Egyelőre csak az Athén és Szaloniki repülőtereit nyitották meg, a többi komplexumot július elsejétől helyezhetik újra üzembe.

Május 4. óta a görög kormány fokozatosan lazított az óvintézkedéseken, ami a többi európai országhoz képest rendkívül kedvező eredményeknek köszönhető. Keddig mindössze 3 ezer koronavírus-beteget azonosítottak, közülük 179-en hunytak el.

A turizmus a görög gazdaság mozgatórugója – a teljes GDP 20%-át teszi ki ez az iparág, ezért a márciusi lezárások súlyosan érintették a mediterrán országot.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/egyre-tobb-koronavirus-halott-egyre-enyhebb-szabalyok-ilyen-most-az-elet-braziliaban/

Bemutatta 101 pontból álló programját Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt

Sokkal több van ebben a városban! címmel muttata be programját Vitézy.

Megkapta az árcéduláját a Bayer Leverkusen egyik legnagyobb sztárja

A Bayer Leverkusen vezérigazgatója, Fernando Carro 150 millió eurós vételárat kérne a középpályás Florian Wirtzért, ezzel is jelezve, hogy a klub meg akarja tartani sztárjátékosát.