A Nintendo Switch lett a legeladottabb konzol Nagy-Britanniában 2020-ban

not image

Kulcsár Péter

2021. január 10. - 01:54

A tavalyi becslések alapján elkészült összesítés szerint a Nintendo Switch az Xbox One, a PS4, valamint a next-gen Series X/S és PS5 játékgépek eladásait is képes volt felülmúlni.

A tavalyi becslések alapján elkészült összesítés szerint a Nintendo Switch az Xbox One, a PS4, valamint a next-gen Series X/S és PS5 játékgépek eladásait is képes volt felülmúlni.

A Switch 2020-as dominanciáját mi sem bizonyítja jobban, minthogy a karácsonyi szezon alatt a következő generációs Series X/S és PS5 masinák hiánya következtében a konkurenciát padlóra küldték, és hatalmas fölénnyel az élen zárták a konzolháborút.

Christopher Dring, a GamesIndustry.biz portál főszerkesztője legutóbbi Twitter-bejegyzésében megerősítette az előzetes pletykákat, miszerint a hordozható konzolból tavaly több fogyott, mint PS5-ből, PS4-ből, Xbox One-ból és Xbox Series X/S-ből összesen.

Sokan a pandémiának tulajdonították ezt a kivételes eredményt, azonban a Nintendón kívül a Sony-nak és a Microsoftnak is meg kellett küzdenie a járványhelyzettel, így ez nem mentség a vereségre. Bár a next-gen gépek hiánya jelentősen a Switch felé billentette a mérleg nyelvét, az exkluzív címek népszerűsége is sokat nyomott a latban, elég csak az Animal Crossing: New Horizonsra gondolunk, ami idén letaszíthatatlannak bizonyult a brit videójáték-eladási ranglisták dobogójának legfelső fokáról.

A Super Mario 3D All-Stars szintén tarolt, de a cross-platform alkotásokat is inkább Switchre vásárolták meg, közülük is a Minecrafttal játszottak a legtöbbet. Nagy-Britanniában nem mindig örvendett ekkora népszerűségnek a Nintendo, ezért is számít némi meglepetésnek, hogy 2020-at ilyen parádésan sikerült lehoznia a japán gyártónak.

Miközben idén tavaszra újabb Series X/S és PS5 egységek érkezhetnek, addig a Switch is áteshet a kötelező next-gen ráncfelvarráson, a szóbeszédek szerint pedig még idén piacra dobhatják a régóta várt Switch Pro készüléket, ami az eredeti konzol erősebb változata lehet nagyjából ugyanazon az áron.