Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,402 $

Kiderült, miért lett katasztrofális az Xbox Series X előrendelése és rajtja

not image

Kulcsár Péter

2020. november 26. - 03:11

A Microsoft gaming részlegének fejese, Phil Spencer elárulta, mi állt a next-gen konzol gyártási folyamataival kapcsolatos halasztások mögött.

A Microsoft gaming részlegének fejese, Phil Spencer elárulta, mi állt a next-gen konzol gyártási folyamataival kapcsolatos halasztások mögött.

Soron kívül Németország lakosságának többsége borúsnak látja a jövőt

Miután elrajtoltak a következő generációs játékgépek eladásai, a rajongók többsége egyszerűen nem jutott hozzá a masinákhoz, mivel a Microsoft és a Sony sem tudta kielégíteni a next-gen konzolok iránti óriási keresletet.

Phil Spencer a The Verge-nek adott interjúban arról beszélt, hogy főként az AMD vadonatúj technológiájára vártak, a chip viszont nem érkezett meg időben, így komoly csúszások történtek az üzemekben.

Mindez természetesen negatívan érintette a redmondi techóriás üzleti stratégiáját is, melyet a két új konzol, a Series X és a Series S egyre növekvő népszerűségére és felhasználói bázisára építettek. A hardverek késése a Microsoftot valamelyest visszavetette a Sony-hoz képest, Spencer azonban megerősítette, hogy a gyáraik ismét maximális kapacitással dolgoznak.

A legnagyobb problémát jelenleg a kereslet jelenti. A Microsoft gaming guruja szerint a konzolhiány egészen tavaszig eltarthat, mindenesetre gőzerővel keresik a megoldásokat, hogyan enyhíthessenek ezeken a gondokon.

Phil Spencer kiemelte, eszméletlenül jó ötletnek tartja a Series X kisebbik testvérének, az Xbox Series S-nek a piacra dobását, melynek kedvező árával sokkal szélesebb gamerbázist alakíthatnak ki. A szakember úgy gondolja, megtalálhattak egy piaci rést, amit még a konkurens Sony sem tudott kiaknázni, a Game Passnak hála pedig tovább építhetik a Series S adta lehetőségeket.

A Microsoft gaming főnöke végül mindenkit megnyugtatott, hogy 2021 nyarára még azok is tudnak majd maguknak next-gen konzolt vásárolni, akik nem rendelték elő a készülékeket, hiszen addigra a piac valószínűleg lecsillapodik, és a gamerek szabadon válogathatnak a modellek közül.