Dollár
390,02 Ft
Euró
398,94 Ft
Font
471,59 Ft
Bitcoin
23,064 $

A Moderna bejelentette a gyermekeknek szánt koronavírus elleni oltóanyag vizsgálatát

Moderna koronavírus elleni vakcinát készítenek elő szociális alapszolgáltatásban dolgozó munkatársak beoltására a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Idősek Otthonának épületében 2021. március 11-én. MTI/Balázs Attila
not image

Borbély Fanni

2021. március 16. - 14:06

A koronavírus-járvány kezdete óta több gyártó is sikeresen kifejlesztette a vírus elleni oltóanyagokat, azonban minden vakcina felnőtteknek készült, a Moderna pedig most jelentette be, hogy megkezdik az általuk kifejlesztett, gyermekeknek szánt oltóanyag klinikai vizsgálatait.

Az amerikai Moderna kedden közölte, hogy megkezdte a koronavírus elleni oltóanyagának gyermekek számára kifejlesztett verziójának klinikai vizsgálatait, mely a tervek szerint 6 hónapos és 12 év közötti gyermekek esetében lesz majd alkalmazható, a vizsgálatba pedig 6750 résztvevőt vonnak majd be.

Soron kívül A Sziget is bekeményített: ilyen árak várják a fesztiválozókat

“Örömmel kezdhetjük el az mRNS-1273 második fázisának vizsgálatát egészséges gyermekek bevonásával, az Egyesült Államokban és Kanadában” – jelezte Stephane Bancel vezérigazgató nyilatkozatában.

“Ez a gyermekgyógyászati vizsgálat segít felmérni a koronavírus-vakcina jelöltünk lehetséges biztonságosságát és immunogenitását a fiatalabb korú populációban”

fogalmazott Stephane Bancel.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.