Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A Manchester City csaphat le az „új Neymarra”

Twitter/Alexsander
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Már hónapok óta tárgyalnak a manchesteri kékek a Fluminensevel a 17 éves brazil csodagyerek, Kayky leigazolásáról, akiért akár 21.5 millió fontot is kifizethet a csapat.

Az ifjú szélső a Fluminense akadémiájáról került a felnőtt csapatba, és már az „új Neymarnak” titulálják hazájában a remek képességei, különösen a gyorsasága és a technikája miatt. Nem csoda tehát, hogy egy ennyire ígéretes fiatalt Pep Guardiola mindenképpen a sorai közt akar tudni.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Kayky mellett egyébként a Manchester City kinézte magának a Fluminense másik fiatal tehetségét, Metinho-t is, így elképzelhető, hogy párban igazolja le őket a Premier League éllovasa. A két fiatal kulcsszerepet vállalt még az U17-es brazil bajnokságban, ahol a bajnoki címig vezették csapatukat.

Kayky ráadásul a legtöbb gólt szerezte ebben az évben, és folyamatosan félelemben tartotta az ellenfél védőit a fantasztikus gyorsaságával, mozgékonyságával és cseleivel, amely rögtön felidézte rengeteg brazilban Neymar emlékeit.

A 17 éves ifjú legfőképpen támadószélsőként szokott szerepet kapni a pálya jobboldalán, ahol tudta kamatozni rendkívüli gólérzékenységét. Az edzője, Guilherme Torres is méltató szavakkal nyilatkozott róla nemrégiben:

„Kayka egy olyan játékos, aki kimagaslik a technikai képességeinek köszönhetően, különösen az 1vs1 szituációkban. Nagyon intelligensnek is tekinthető, mindig a szabad területeket keresi a pályán, és jó érzékkel tud gólpasszokat is osztani csapattársainak”

„Ezen felül tipikusan győztes, bajnoki mentalitása van, ami nagyon fontos egy magas szintű játékos számára. Nagyon sokat javult a rugalmassága az elmúlt idők során, és már egyre jobban tudja kezelni a kudarcokat is” – idézte a The Sun.